Piure pufos de cartofi
- 650 g cartofi albi
- 300 ml lapte gras
- 50 g unt gras la temperatura camerei camerei
- Sare
Mod de preparare
- Curățați și spălați bine cartofii, apoi tăiați-i în cuburi de mărime potrivită. Transferați-i într-o cratiță încăpătoare cu apă și sare
- Atunci când cartoful se zdrobește foarte, foarte ușor, este gata. Luați de pe foc.
- Pentru a pasă cartofii puteți folosi însă în siguranță mixerul de mâna cu palete pentru că acesta are o acțiune mult mai blândă și nu distruge celulele de amidon din cartofi.
- În rețeta de față pur și simplu mixați sau pasați cartofii împreună cu tot laptele existent în vas. Nu se varsă nimic din lichid, ba chiar uneori se poate să mai adăugați lapte.
- Ultimul ingredient va fi untul, care trebuie să fie cât mai gras și la temperatura camerei. Acesta se pune după gustul vostru al fiecăruia. Și mai trebuie să potriviți gustul de sare.
Cordon bleu din piept de pui
Piept de pui umplut cu șuncă și cașcaval
- 2 bucăți de piept de pui între 175-200 de grame fiecare în parte
- 4 feliuțe egale de cașcaval
- 4-6 felii de șuncă în funcție de preferințe
- 2 ouă
- 2 linguri de făină
- 4-5 linguri de pesmet
- unt topit
-
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius
-
Amestecă pesmetul cu puțin unt topit într-un recipient. Așează-le uniform pe fundul unei tăvi și dă-le la prăjit în cuptorul încins pentru 3 minute. Scoate-le imediat și pune-le într-un castron.
-
Apoi ne ocupăm de pieptul de pui, pe care-l tăiem cât să facem un buzunăraș la fiecare bucată în parte. Luăm fiecare felie de cașcaval și o împăturim cu câte o felie de șuncă, apoi le introducem egal în buzunarele de piept de pui, le închidem cu scobitori. apoi asezonăm cu sare&piper.
-
Apoi bate ouăle, pe care le amestecăm cu făina, luăm piepții și îi trecem prin oul cu făină, apoi prin pesmetul crocant, răcit.
-
Dăm la cuptor 25-30 de minute sau până când devin aurii la exterior și bine pătrunse. Lăsăm la răcit 5 minute înainte de a le servire.