Copil ucis la dentist. Anestezia, cauza morții micuțului! Primele rezultate INML

Publicat: vineri, 14 februarie 2020, 14:29

Au trecut cinci zile de când o familie din judeţul Argeş şi-a dus copilul la dentist, iar acolo micuţul şi-a găsit sfârşitul. Pe 10 februarie, micuţul de doar 4 ani a primit anestezie intravenoasă ilegală, intrând în stop cardio-respirator. Trei zile s-au chinuit medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti să salveze copilul, însă trupul său a intrat în moarte cerebrală şi a cedat, miercuri seara.

Astăzi, raportul autopsiei de la Institutul de Medicină Legală București a fost eliberat, fiind ridicat de părinţii care mai au doar un coşciug pe care să îl înmormânteze creştineşte.

Potrivit raportului INML, copilul nu avea probleme de sănătate, iar stopul cardio-respirator a fost provocat de analgo-sedare.

Clinica Teddy Care, este locul în care împertinenţa medicilor a ucis un copil nevinovat. Instituţia nu avea autorizație pentru a efectua astfel de anestezii.

Medicul Adrian Dinescu susţine că nu a greşit şi că a respectat procedurile, acesta spunând că a efectuat peste 400 de analgo-sedări.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a anunțat că în perioada următoare va fi verificat felul în care se fac anesteziile în cabinetele stomatologice.

Medicamentul folosit este foarte puternic şi din cauza lui au murit mulţi oameni, chiar şi  marele artist Michael Jackson.

„Acest medicament trebuie folosit numai într-un cadru care poate fi monitorizat corect”, a explicat ministrul. „Mai precis, astfel de anestezii trebuie făcute doar în spital, unde există echipamente speciale pentru astfel de situații.Substanța se folosește exclusiv intraspitalicesc, nu putem folosi într-un cabinet stomatologic fără sistem de monitorizare, fără toate circuitele de substanțe de acest tip”, a declarat Costache.

Citește și: