Fetița se află în stare bună și se așteaptă rezultatul analizelor

Astăzi, o fetiță de cinci ani a fost internată la secția de Boli Infecțioase Copii a Spitalului Județean de Urgență din Bacău cu simptome de coronavirus. Fetița a fost dusă la spital după ce a manifestat dureri în gât și secreții nazale.

Familia fetiței s-a întors recent din Italia, regiunea Veneto, cu mașina proprie. Copilul se află în monitorizarea zilnică de când s-a întors în țară.

„Copil aflat în monitorizare zilnică, întors din Italia, regiunea Veneto, zona cu transmitere comunitară extinsă, cu patologie preexistenta (mama afirmă că prezenta anterior simptome de roșu în gât) a fost preluat şi transportat cu ATPVM din cadrul ISU Bacău, dotat cu izoletă, în vederea internării în zona special amenajată din cadrul secţiei de Boli Infecţioase Copii, SJU Bacău, ca măsură de precauție, pentru investigații de specialitate, urmare a acutizării simptomelor. Testele recoltate vor fi trimise la Spitalul de Boli Infectioase Iași în vederea stabilirii diagnosticului”, au transmis reprezentanții DSP Bacău, într-un comuncat de presă, potrivit Mediafax.ro.

Mama fetiței spune că nu a manifestat până acum simptome de febră, doar de două zile având dureri în gât și greutate la înghițire.

„Din relatările medicului de gardă care a consultat pacienta este vorba despre o fetiță de 5 ani, care a venit împreună cu părinții și sora ei de 11 ani. Au venit în România pe 23 februarie 2020, cu mașina proprie. La graniță, am înțeles că au respectat toți pașii impuși. Familia vine din regiunea Veneto, dar este important de menționat că în localitatea de domiciliu, la momentul acela, nu se înregistrase niciun caz de coronavirus. Conform declarațiilor mamei, fetița nu a făcut febră, dar de două zile a prezentat dureri în gât, cu greutate la înghițire și secreție nazală, iar mama i-a administrat la domiciliu tratament antibiotic per os”, a spus Dinu.

Fetița se află în stare bună, iar medicii așteaptă rezultatul analizelor.

„La venirea la spital, fetița este în stare bună, echilibrată hemodinamic și respirator, afebrilă, se alimentează. S-a efectuat testul rapid de gripă care a fost negativ și urmează să se recolteze probe pe medii de cultură pentru coronavirus și pentru gripă, care vor fi trimise la Iași, conform protocolului”, a mai precizat Ioana Raluca Dinu.

Share.