Un copil de trei ani a fost găsit singur pe stradă, în fața unui magazin în orașul Găești, Dâmbovița, și a fost returnat mamei sale de către Poliția Orașului Găești, după ce un cetățean a alertat autoritățile. Incidentul a avut loc seara, pe data de 14 aprilie, în jurul orei 20:30, pe strada 13 Decembrie.

”La data de 14 aprilie, în jurul orei 20:30, patrula de ordine publică din cadrul Poliției Orașului Găești a fost sesizată de către un bărbat cu privire la faptul că, pe strada 13 Decembrie, în proximitatea unui magazin, a fost găsit un copil de aproximativ 3 ani. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au preluat copilul în vârstă de 3 ani. Ulterior, mama acestuia a fost identificată de polițiști pe strada 13 Decembrie, în timp ce îl căuta.”, a declarat IPJ Dâmbovița.

Mama băiatului îl căuta activ pe fiul ei după ce, într-un moment de neatenție, fratele mai mare al copilului a lăsat ușa apartamentului deschisă, permițându-i astfel copilului să iasă pe stradă. După identificare, polițiștii au aflat că femeia, în vârstă de 39 de ani, locuiește fără forme legale în orașul Găești, împreună cu minorul.

După ce a fost găsit, copilul a fost preluat de polițiști și mai apoi încredințat mamei sale. În urma acestui incident, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au fost informați, pentru a se asigura că minorul va beneficia de un mediu sigur și stabil.