Inconștiența unui bărbat din Rădăuți putea să-l coste pe fiul său de doar 4 ani viața. Drogat și băut, a decis să-și ia copilul și să se urce pe un moped cu el. La scurt timp a provocat un accident și doar printr-o minune minorul a scăpat.

Copil de 4 ani, băgat în spital de tatăl drogat și băut

Inconștiența românilor nu cunoaște limite. Un bărbat în vârstă de 28 de ani din Rădăuți a decis să-și ia copilul de 4 ani la o plimbare pe motocicletă. Individul era și drogat și sub influența băuturilor alcoolice. Asta nu l-a oprit să gonească pe stradă cu minorul după el.

Într-o fracțiune de secundă, tatăl a pierdut controlul mopedului. A intrat în plin într-o mașină de pe marginea drumului. Din fericire, vehiculul era parcat, așa că s-a izbit doar de portiera.

Putea însă să provoace o tragedie: chiar în acel moment, lângă mașină era proprietarul, care instala pe bancheta din spate un scaun pentru copilul său.

Impactul a fost suficient de puternic încât să prăbușească motocicleta. Iar minorul de 4 ani, care era ținut în brațe de tatăl său și nu avea nici cască de protecție, a fost aruncat pe asfalt.

Martorii au sunat imediat la numărul unic de urgență 112 și au raportat incidentul. O ambulanță a venit și l-a preluat pe copil, care fusese rănit. Conform informațiilor transmise de medic, minorul a ajuns la spital cu multiple escoriaţii la nivelul capului, feţei şi membre superioare şi inferioare. Starea lui este însă stabilă.

Polițiștii care au intervenit la fața locului l-au testat pe tatăl micuțului. Avea o alcoolemie de 1,23 mg/L alcool pur în aerul respirat. Iar la testarea cu aparatul drugtest a rezultat o valoare pozitivă pentru canabis. În plus, nu avea nici permis de conducere. Iar motocicleta nu era înmatriculată.

Pentru inconștiența sa, riscă ani grei de închisoare. El este acum cercetat pentru pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducere sub influența alcoolului sau a altor substanţe și vătămare corporală din culpă.