Reclamă
Reclamă

Un copil de 2 ani din Dolj ar fi fost bătut de amantul mamei, potrivit unei anchete desfășurate de polițiști. Agresiunea a fost descoperită întâmplător, în timpul unui control oftalmologic efectuat la medicul de familie. Văzând rănile de pe corpul copilului, doctorul a telefonat la 119, Telefonul Copilului, și a dat alerta.

Dramele au început să iasă la iveală la mijlocul lunii mai, când tatăl copilului s-a prezentat la cabinetul medicului de familie din Craiova pentru un control oftalmologic. „La data de 15 mai, polițiștii au fost sesizați prin operatorul 119 – Telefonul Copilului, de către un bărbat, medic de familie, cu privire la faptul că, la data de 14 mai, la cabinetul său s-a prezentat un tânăr de 27 de ani, din Craiova, cu fiul acestuia în vârstă de 2 ani, pentru o consultație oftalmologică, iar cu ocazia examinării a observat că minorul prezenta leziuni traumatice la față, picioare și spate”, au transmis, vineri, reprezentanții IPJ Dolj.

După apelul la 119, polițiștii au deschis o anchetă și l-au interogat pe tatăl copilului. Acesta a susținut că așa l-a luat pe copil de la grădiniță și a indicat-o pe soția lui, cu care se afla în procedură de divorț, drept vinovată. Femeia nu a fost cooperantă și a refuzat să ofere detalii despre agresiunea fizică.

Reclamă

Polițiștii au deschis dosar penal pentru violență în familie și au continuat cercetările. În urma acestora, s-a ajuns la un tânăr de 29 de ani, din Craiova, amantul mamei. „Polițiștii au stabilit faptul că, la data de 12 mai, în timp ce se afla la locuința femeii de 27 de ani, tânărul în cauză l-ar fi agresat fizic pe fiul acesteia, în vârstă de doi ani, provocându-i leziuni care au necesitat trei, patru zile de îngrijiri medicale”, a mai transmis IPJ Dolj.

Joi, 4 iulie 2024, bărbatul de 29 de ani a fost dus la audieri, iar la finalul acestora a fost reținut pentru 24 de ore pentru loviri și alte violențe. În cursul zilei de vineri, el urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunerea unei măsuri preventive.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro