Reclamă
Reclamă

Un copil de 14 ani din Sibiu a dat dovadă de un curaj remarcabil salvându-și prietenul de la înec, deși avea mâna în ghips. Incidentul s-a petrecut într-o după-amiază, când trei prieteni se jucau cu un vaporaj cu motor pe malul unui lac.

La un moment dat, băieții au pierdut controlul jucăriei, iar unul dintre ei a intrat în apă pentru a o recupera, dar a început să se înece. Văzându-și prietenul în pericol, un alt băiat a sunat imediat la 112, dar nu a așteptat sosirea autorităților. Într-o încercare eroică de a-și salva camaradul, și-a smuls gipsul de la mână, a intrat în apă și a reușit să-l aducă la mal.

Jandarmii și echipajele medicale au sosit rapid la fața locului și au intervenit pentru a oferi primul ajutor. Mirela Bădescu, medic SMURD, a declarat: „Am găsit trei copii de 14 ani, unul post submersie, scos din apă de prietenul lui, era conștient, dar era somnolent și disneic.”

Reclamă

Fapta băiatului a fost apreciată de personalul de intervenție, iar medicii au evaluat starea atât a copilului salvat, cât și a prietenului său salvator. Grație intervenției rapide, ambii copii au fost stabilizați și nu au suferit complicații majore.

Acest incident subliniază importanța prezenței de spirit și a solidarității în situații de urgență, precum și necesitatea unei supravegheri atente atunci când minorii se joacă în locuri potentail periculoase.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro