Întâmplare greu de crezut pe un drum din Brăila.

Un copil de doar 13 ani a reușit să fure o mașină și să fugă cu ea. Ghinionul său a fost că un polițist l-a văzut la volan și la urmărit. În cele din urmă, agentul a oprit „plimbarea” minorului, înainte să se întâmple o tragedie.

Autoritățile au descoperit despre minor că aparținea de un centru de plasament, din care fugise. A găsit pe stradă o mașină care era deschisă, apoi s-a urcat la volan și a reușit să o pornească fără să aibă cheia. Se pare că încercare mai multe vehicule, până a găsit unul în care să poată să se urce.

Deși era deosebit de periculos să conducă autoturismul, băiatului nu i-a păsat. S-a aventurat printre mașini, pe Șoseaua Buzăului din oraș.

Așa a fost zărit de un polițist, care era în timpul său liber. Agentului i-a sărit imediat în ochi faptul că autoturismul este condus de un copil, așa că a decis imediat să acționeze.

Polițistul a condus în spatele adolescentului

Fără să stea pe gânduri, a pornit în urmărirea adolescentului. De asemenea, și-a informat și colegii de la Poliție despre ce se întâmplă, ca aceștia să poată ajunge la fața locului.

Agentul a continuat să conducă în spatele băiatului, ca să se asigure că nu se întâmplă nimic rău. Între timp, au ajuns și ceilalți polițiști, care au acționat imediat.

După o urmărire scurtă, agenții au reușit să-l oprească pe băiat, înainte ca acesta să producă un accident auto. Din fericire, era ora 22:00 seara, așa că drumul nu era foarte circulat.

În acest timp, copilul și-a continuat deplasarea, fiind identificat de polițiști pe Calea Călărașilor la intersecție cu Bulevardul Dorobanților. Aceștia au stabilit că este vorba de un minor, în vârstă de 13 ani, ce fugise dintr-un centru de plasament., a transmis IPJ Brăila despre incident.