În zilele noastre tot mai multe adolescente ajung la o sarcină nedorită, iar acestea recurg la tot felul de metode pentru a scăpa de copil.

Este și cazul unei tinere, care după 6 ani a fost prinsă că și-a abandonat copilul într-o pubelă. După ce aceasta a născut, ea fiind încă în perioada liceului, a vrut să-și schimbe cartea de identitate. La momentul externării, aceasta a ieșit din spital și a abandonat copilul într-un tomberon aflat pe stradă.

După aproximativ 6 ani, această tânără s-a căsătorit cu tatal copilului și când acesta a mers la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Zalău pentru eliberarea unei noi cărţi de identitate cei de acolo o aveau pe tânără în evidență, deoarece aceasta nu se prezentase la spital cu vreo carte de identitate în momentul în care a născut.

Aceasta a fost luată la întrebări, dar a refuzat să răspundă și a negat faptul că a fost vreodată mamă. Copilul a fost găsit la scurt timp în tomberon și a fost dus la spital pentru analize.

În prezent, acest copil are o familie adoptivă care are grijă de el și nu i-au spus niciodată ceea ce s-a întâmplat în trecut cu acesta.