Copiii olimpici au primit dispozitivele electronice care să îi ajute în procesul de învățare provin din medii devaforizate. Cadourile au fost inmanante de către o delegație a Academiei Române. Copiii care se vor bucură de acestea sunt din județele Glati și Vaslui.

Reclamă

Copiii cu rezultate excelente recompensați

Copiii olimpici au primit cadourile printr-o sponsorizare a Academiei Române. Reprezentanți din cadrul insttutiei au ajuns personal în județele din Moldova pentru a înmâna cadourile. Pentru a se asigura că elevii le vor putea utiliza acestea au vot dotate și cu internet Dispozitivele vor avea 10 GB lunar pentru o perioada de doi ani.Copiii care beneficiază de aceste cadouri u rezultate excepționale la învățătură. Toți dintre aceștia au participat la faze regionale și chiar naționale de olimpiada la diverse materii.

Reclamă

„Am încercat să tragem un semnal de alarmă că în judeţele ţării sunt mulţi tineri talentaţi, care nu au posibilitatea să urmărească cursurile online. (…) Din resursele noastre, ale Academiei Române, am cumpărat 100 de tablete, sigur, cu toate facilităţile necesare pentru a fi conectate la internet. Timp de doi ani de zile copiii au abonament la internet, în aşa fel încât aceste tablete să fie operaţionale. “, a declarat Ioan Dumitrache, secretar general al Academiei Române şi iniţiatorul demersului.

Copiii olimpici din medii defavorizate au primit tablete

Experți pentru a-i învață să le folosească

Copiii au fost instruiți de experți astfel încât să le poată utiliza. Demersul face parte dintr-un program al Acameniei Române, intitulat ”Școală de vacanță a Academiei Române”.

„Există o preocupare a noastră de a susţine copiii talentaţi din ţara această. Avem în intenţie să acordăm burse copiilor care sunt identificaţi cu un potenţial cognitiv deosebit, să-i susţinem la liceu, la universitate, pentru că este una dintre preocupările noastre, ale Academiei, de a ajută tinerii talentaţi din această ţară. De altfel, avem în minte crearea unui centru special pentru copiii supradotaţi din România“, se mai menționează în comunicatul din partea instituției.