Vara aceasta, New York a aprobat o lege prin care copiii care nu sunt vaccinați nu mai au voie să frecventeze cursurile școlilor publice.

Părinții acestora au avut la dispoziție o perioadă de două săptămâni în care puteau să își vaccineze copiii, pentru ca micuți să își poată continua activitatea educațională în școli. În caz contrar, accesul acestora în școli urma să fie interzis.

Deși au existat proteste în acest sens, legea a fost păstrată. Copiilor nevaccinați le este permisă întoarcerea la școală doar după ce părinții lor aduc dovada că aceștia au fost vaccinați.

Surse oficiale au declarat că în anul școlar 2017-2018  numărul copiilor care au fost scutiți de vaccinarea obligatorie pe baza motivelor religioase a fost în număr de 26,217.

Riscurile ca bolile să fie contagioase în rândul copiilor sunt foarte ridicate.Micuții sunt predispuși ușor să aibă sănătatea afectată dacă intră în contact cu un alt copil bolnav. Spre exemplu, în anul 2018, au existat în New York 654 cazuri de pojar. Numărul acestora a fost redus semnificativ de atunci, datorită vaccinurilor.

Măsura luată de statul New York este una drastică, dar necesară. Părinții care sunt împotriva vaccinurilor au protestat și au pledat pentru inocența copiilor lor, în timp ce restul au fost bucuroși că copiii lor nu vor fi expuși riscurilor de a se îmbolnăvi.

Au existat părinți care au cedat, însă au fost și alții care au preferat să opteze pentru învătământul la distanța sau cel de acasă. Indiferent de alegerile lor, micuții vaccinați din școli sunt acum în siguranță față de bolile contagioase.