Reclamă
Reclamă

Autoritățile din Copenhaga, Danemarca, lansează un program destinat turiștilor pentru a-i încuraja să fie mai prietenoși cu mediul înconjurător. Programul, numit „CopenPay”, oferă recompense precum mâncare gratuită și participarea fără costuri la activități turistice pentru cei care iau parte la acțiuni ecologice sau folosesc bicicleta ca mijloc de transport, informează BBC.

Biroul de turism al orașului a anunțat că acest program experimental va începe din 15 iulie. Atracțiile turistice din oraș vor acorda beneficii pentru activități precum strângerea gunoiului sau utilizarea transportului public sau a bicicletei. În schimbul acestor acțiuni, turiștii pot primi prânzuri gratuite, pahare de vin și chiar închirierea unui caiac.

„Când călătoriți în străinătate — dacă zburați spre alte locuri sau călătoriți cu mașina — poluați. Unul dintre lucrurile pe care le putem schimba este să-i determinăm pe oameni să acționeze mai durabil la destinație. Planul este doar un mic pas spre tranziția ecologică”, a declarat Rikke Holm Petersen, șefa departamentului de comunicare al biroului de turism.

Reclamă

Deși inițiatorii proiectului recunosc că este puțin probabil ca turiștii să fie obligați să demonstreze că au desfășurat cu adevărat activități ecologice, programul se bazează pe încredere. Petersen a menționat că, în unele cazuri, poate fi necesar să se prezinte o poză cu persoana respectivă folosind o bicicletă sau un bilet de autobuz pentru a demonstra conformitatea cu inițiativa.

Un total de 24 de atracții turistice au aderat la program, deși guvernul nu le va rambursa costurile. Programul pilot se desfășoară până pe 11 august, iar șefa biroului de turism anticipează că doar un „mic procent” dintre vizitatorii orașului vor participa la această inițiativă inovativă.

Anul trecut, Danemarca a înregistrat peste 12 milioane de turiști în întreaga țară, potrivit statisticilor guvernamentale.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro