Copaci plantați de drone, noua procedura va ajuta la plantarea a 1 miliard de exemplare. Canada se laudă cu o flotă extraordinară care va ajuta la reîmpădurirea unei zone unde a ars vegetația. Acest proiect aparține unui start up, Flash Forest, proiectul lor prevede plantarea a 40. 000 de copaci în luna iunie.

Reclamă

Pe parcursul acestui an intenționează să se îndrepte spre alte zone în care să sădească câteva mii de copaci. Astfel, pe parcursul a 8 ani de zile, până în 2028, se va ajunge la 1 miliard de copaci. Acesta este un mod de a contracara schimbările climatice și de a ajuta la crearea unui biohabitat echilibrat.

Cum ajută plantarea copacilor în lupta cu încălzirea globală

The Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), a apreciat pericolul încălzirii globale și intervenția omului în acest proces. Iar, pentru a compensa, este nevoie de plantarea a un miliard de hectare de copaci. Astfel se restrânge creșterea încălzirii globale. Specialiștii susțin că s-ar reduce temperatura cu 1, 5 grade la nivel planetar. Un acord de la Paris prevede ca aceste date să devină realitate.

Angelique Ahlstom, co-fondator la Flash Forest, spune că efortul uriaș depus nu poate fi recompensat. A  susținut că plantarea copacilor este însoțită, anual, de o lipsire totală de șapte miliarde de copaci. Cu toate acestea se bucură de noua tehnologie. Spune că este un mod mai rapid și mai ieftin de a planta copaci. După estimările lor, statupul poate planta de la 10. 000 până la 20. 000 de copaci pe zi.

Cum se plantează copacii cu ajutorul dronelor?

Înainte de a se ocupa de plantarea copacilor, Startupul, trimite dronele pentru a face o primă expertiză. Acestea ajută la cartografierea zonei. Software-ul acestora descoperă cele mai bune locuri pentru plantare. Acest algoritm ține cont de sol și de plantele din zonă. Mai apoi dronele revin și se ocupă de plantarea podurilor. Acestea constau într-un amestec de semințe, care germinează cu câteva zile înainte de-a fi plantate.