În centrul unui scandal mediatizat extensiv, Stela Vișan Ciobotea a declarat că este fiica nelegitimă a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Această controversă a fost reînviată odată cu apropierea celei de-a 71-a aniversări a Preafericitului Daniel, când Stela a cerut efectuarea unui test ADN pentru a dovedi legitimitatea afirmației sale.

De partea cealaltă, Floare Vișan Ciobotea, sora Patriarhului, insistă că este mama veritabilă a Steluței, susținându-și afirmația prin prezentarea certificatului de naștere al acesteia. Conflictul a escaladat pe fondul acuzațiilor aduse de Floare Vișan Ciobotea împotriva Minodorei Ilie, președinta Fundației Internaționale Omenia, acuzând-o că utilizează situația Steluței pentru a se răzbuna pe Patriarhul Daniel. Ca răspuns, Preafericitul s-a distanțat public de Fundație și de Minodora Ilie.

Stela Vișan Ciobotea, care se confruntă cu un handicap sever, și-a părăsit familia din București pentru a se stabili în Cotesti, Argeș, împreună cu soțul său, Costel Ispas. Relația lor s-a deteriorat în timp, evoluând spre violență domestică, ceea ce a determinat-o pe Stela să solicite divorțul. Judecătoria Câmpulung a decis în favoarea ei, acordându-i custodia fiicei sale și dreptul de întoarcere la numele de familie anterior, precum și o pensie de întreținere din partea fostului soț.

Patriarhul Daniel, a cărui viață personală a fost mereu învăluită în discreție, datorită prevederilor celibatarului impus de Biserica Ortodoxă Română liderilor săi, nu a fost niciodată căsătorit. Această tradiție este menită să le permită acestor lideri să se dedice integral slujirii spirituale. Totuși, zvonurile despre existența unei fiice nelegitime a Patriarhului au stârnit speculații și controverse, mai ales acum peste un deceniu, când Stela Vișan Ciobotea a încercat să atragă atenția asupra situației sale, solicitând un test ADN pentru a clarifica relația de sânge cu Patriarhul Daniel.