Reclamă
Reclamă

Statele Unite susțin activ protestele din Georgia, dar nu condamnă autoritățile armene pentru reprimarea mitingurilor în desfășurare în țară, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, conform TASS. Diplomatul a comparat două declarații făcute de Ambasadele SUA în Armenia și Georgia cu privire la protestele din acele țări.

„Atât de mult pentru democrație: într-un caz, Washingtonul, prin intermediul Ambasadei sale, afirmă că mitingurile trebuie să fie desfășurate în mod responsabil și nu condamnă autoritățile [locale] pentru reprimarea lor, iar în celălalt caz, sprijină activ revoltele organizate de agenți străini occidentali”, a afirmat Zakharova pe canalul ei de Telegram.

„Este o ilustrare evidentă a „ordinii mondiale, bazate pe reguli”, în care Statele Unite schimbă toate „regulile” după cum le convine, pe baza conjuncturii de moment”, a adăugat ea, potrivit TASS, citată de News.ro.

Reclamă

Relațiile Georgiei cu Statele Unite, precum și cu Uniunea Europeană s-au înrăutățit în urma adoptării de către Parlamentul său a legii privind agenții străini. Departamentul de Stat al SUA a declarat că va impune sancțiuni privind vizele pentru zeci de cetățeni georgieni, inclusiv membri ai guvernului, parlamentului și rudele acestora, precum și forțelor de ordine, în legătură cu legea agenților străini, notează TASS.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro