Reclamă
Reclamă

Momentul în care Babasha a fost invitat de Chris Martin, solistul trupei Coldplay, la Arena Națională din București pentru a cânta împreună a stârnit reacții diverse. Maneaua „Păi Naa” a provocat huiduieli, iar comentariile de pe rețelele sociale au fost în mare parte critice.

Adrian Despot, solistul trupei „Vița de Vie”, a afirmat pe rețelele sociale: „Te invidiez că nu am fost eu în locul tău, să mă scald în oceanul ăla de ipocrizie”. Într-o postare pe Facebook, Despot a continuat: „Cea mai bună pe care am auzit-o e că <>. Live & learn, corporate earthlings, care este cu adevărat valoarea trendului yt și, în general, a mult doritelor cifre pe care le produce un artist de moment în digital, singura unitate de măsură pe care o aveți la îndemână. Cât despre Babasha, bravo, dude! Ba chiar te invidiez că nu am fost eu în locul tău, să mă scald în oceanul ăla de ipocrizie.”

O altă reacție a venit din partea lui Mihai Dinu, realizator Radio Europa FM: „Un concert e un act artistic, poate fi bun, rău, dar atât timp cât nu trece de niște bariere ale bunului simț, nu văd unde e rușinea. Omu’ n-a injurat, nu și-a băgat, a fost pe dor si jale. Ne putem da cu părerea, dar habar nu avem cum s-a luat decizia și cum s-a ajuns la situația asta. Cei care sunt familiarizați cu ultimul an de turneu Coldplay, știu că trupa invită, integrat în show-ul său, un artist local. Ăsta a fost la noi, nu vă mai flexați cu rușine și alte epitete. Acum nu văd nicio rușine nici în faptul că juma de stadion a huiduit. S-o lăsăm mai ușor pe asta cu elitele, Coldplay nu-i neaparat pentru elite, e pentru stadioane. Dar… Oamenii au plătit bilet, au dreptul s-o facă. Să știți că se fluieră și la Scala din Milano.”

Reclamă

La rândul său, jurnalistul Cătălin Striblea a scris: „Nu cred că Martin se sperie de rasism, că asta a fost. Și nici nu ne-am făcut de rușine. Au văzut cetățenii ăștia rasism în Anglia și America de suntem noi copii. Dar îmi pare rău că odată cu fluierăturile a fugit bucuria. Oamenii aceștia doi s-au simțit bine împreună și au vrut să facă un moment memorabil. De altfel, tot concertul este o bucurie. Am văzut trupe mari multe, la București și în altă parte. Unele cântă imnuri, altele au forță, unele sunt trupe cult, definitorii. Dar Coldplay este doar bucurie. Am văzut oameni plutind la începutul concertului. Oamenii aceștia cântă și pictează în același timp cu mii de culori. E cel mai frumos concept de concert pe care l-am văzut. Fericirea era pe chipul lor și a lui Martin. <<Mulțumesc că m-ați așteptat 25 de ani.>> Bucuria asta a fugit. Jumătate de oră după abia a mai vorbit cu publicul. De unde stăteam am văzut caravana de mașini pregătită de plecare chiar de la acel moment.”

Despre Babasha, Striblea a adăugat: „Copile, nu pune la suflet, ai fost bun. Și nu toată țara te fluieră!”.

Momentul a avut loc în timpul concertului trupei Coldplay, cel mai așteptat din România în anul 2024. Chris Martin l-a invitat pe Babasha, care a interpretat maneaua „Păi Naa”, aflată pe locul 1 în trending pe Youtube în România, cu 6.925.457 de vizionări. Huiduielile venite din partea fanilor trupei au fost o premieră pentru un concert Coldplay.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro