„Cred că am făcut peste 100 de teste antidoping. Vin și la 5 dimineața sună la ușă direct.”

David Popovici a demonstrat tuturor că este un înotător de excepție. Acesta a reușit să devină campion mondial și european la 100 și 200 de metri liber și a luat prin surprindere pe toată lumea. Însă, acolo unde apare succesul, apar imediat și gurile rele. Așa că după performanțele incredibile pe care David Popovici le-a atins au apărut speculații legate de faptul că acesta s-ar dopa.

Faptul că ar trișa a ajuns și la urechile celebrului înotător, care nu s-a arătat prea impresionat de aceste zvonuri. David Popovici a declarat că evident această speculație nu este adevărată. Mai mult, acesta a mărturisit că este supus constant testelor de antidoping. Înotătorul este testat regulat și de cele mai multe ori este luat prin surprindere, tocmai pentru a nu exista suspiciuni.

„Dopingul se practică în orice sport care ține de efortul fizic. Te poate ajuta fie să crești mușchii, fie să reziști mai bine la efort. Fac o grămadă de teste antidoping. Sunt mulți oameni care spun: Bă, tu singur trișezi, ești cam prea bun. Nici nu prea stau să răspund.

Dar când mă întreabă lumea serios, le spun că fac foarte multe teste antidoping. Teste care vin random, pot și acum să mă sune să mă întrebe unde sunt. «Sunt aici, la un podcast». «Ok, te așteptăm la tine acasă să oferi o mostră de sânge și una de urină».Și nu pot spune nu, pentru că altfel îmi iau o penalizare. Care poate însemna o suspendare de câțiva ani.”, a declarat David Popovici, în cadrul unui podcast.

Controversă în lumea sportului! David Popovici acuzat că se dopează. Care a fost reacția celebrului înotător
Social media

 „Am făcut peste 100 de teste antidoping”

David Popvici a mai dezvăluit că a făcut până acum numeroase teste, iar toate a arătat că sportivul nu trișează. Mai mult, acesta a spus că testele sunt cât se poate de necesare. Mai ales că au existat cazuri în care sportivi celebrii au fost prinși pe picior greșit. Acesta crede în performanță și în corectitudine și spune că un sportiv nu are nevoie și nu trebuie să se dopeze.

„În plus nu am de ce să mă ascund și este necesar ca aceste corpuri antidoping să funcționeze. Pentru că în sport e necesar să păstrezi un nivel de corectitudine și de fair-play și totdeauna se vor găsii unii care să încerce să trișeze.

Cred că am făcut peste 100 de teste antidoping. Vin și la 5 dimineața sună la ușă direct sau în timpul antrenamentului. Eu am o aplicație și spun mereu unde sunt. Unde dorm, unde petrec o oră pe zi. Unde voi fi peste un timp și așa mai departe”, a mai spus David Popovici.

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.