Reclamă

Contracțiile false, cunoscute sub numele de contracții prodromale și contracții Braxton-Hicks, pot apărea frecvent în al treilea trimestru de sarcină, anunță dr. Ana Chioveanu, medic specialist obstetrică-ginecologie. Este esențial ca viitoarele mame să le poată deosebi de travaliul propriu-zis.

Contracțiile prodromale și Braxton-Hicks au caracteristici distincte. Contracțiile Braxton-Hicks se pot manifesta încă din al doilea trimestru și provoacă de obicei doar disconfort, spre deosebire de contracțiile prodromale, care apar mai aproape de termenul nașterii și sunt însoțite de dureri mai puternice. Cu toate acestea, niciuna dintre cele două tipuri nu determină deschiderea colului uterin și nu duc la nașterea copilului.

Dr. Ana Chioveanu subliniază cât de important este ca femeile însărcinate să mențină contactul regulat cu medicul obstetrician pe tot parcursul sarcinii. Acesta le poate îndruma cum să gestioneze contracțiile și să identifice semnele reale ale travaliului.

De asemenea, alegerea unei maternități bine dotate este crucială. Femeile însărcinate sunt sfătuite să opteze pentru o unitate medicală care dispune de o secție de terapie intensivă neonatală, capabilă să răspundă provocărilor complexe ale unei nașteri premature sau în situații mai dificile.

Menținerea unei comunicări bune cu personalul medical și alegerea unei unități sanitare adecvate sunt factori esențiali pentru asigurarea unei experiențe sigure și bine coordonate, indiferent de eventualele complicații sau neprevăzute ce ar putea apărea în timpul sarcinii.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro