Continuă audierile Cabientului Orban. Iată lista miniştrilor respinşi

Este a doua zi de când la Comisia specială se desfăşoară audierile noilor miniştri propuşi pentr Cabinetul Orban 2, după ce primul Guvern a fost demis prin moţiune de cenzură.

Luni au fost examinaţi primii patru miniştrii, însă doar unul a primit aviz favorabil din partea Camerei Deputaţilor şi a Senatului.

Singurul ministru care a primit aviz este Nicolae Ciucă, cel care va fi în continuare ministrul Apărării Naţionale. În schimb, ministrul de finanţe Florin Cîţu, ministrul mediului Costel Alexe şi ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela au fost respinşi de comisie.

Ministrul Economiei, cel al Lucrărilor publice și cel al Tineretului și Sportului sunt primii dintre cei șapte membri ai Cabinetului Orban 2 care se vor prezenta marţi la audierile din comisiile parlamentare.

Vor urma după prânz miniștrii Justiției, Educației, Afacerilor Externe și Culturii, urmând ca ultimii cinci miniștri propuși în noul guvern să se prezinte mâine în fața parlamentarilor.

De altfel, şedința comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru învestitura noului Guvern va avea loc lunea viitoare. Dacă acest Cabinet va fi respins și la fel se va întâmpla și cu următorul, președintele Klaus Iohannis va putea dizolva Parlamentul, iar alegerile anticipate ar putea avea loc la jumătatea lunii iunie, imediat după alegerile locale sau chiar în acelaşi timp.

Lasă un răspuns

Anamaria Prodan a recunoscut în final: ”Despre divorțul meu nu a știut nimeni! De doi ani noi…”

Incredibil. Cum poţi obţine 15.000 de euro de la Statul român