Reclamă

Vinul si ceaiul, bune pentru memorie. Consumul mai multor flavonoli – antioxidanți comuni în vin, ceai și multe legume și fructe – poate încetini rata de pierdere a memoriei, a constatat un nou studiu.

Cercetarea a urmărit scorul cognitiv al participanților care au consumat cei mai mulți flavonoli, care a scăzut cu 0,4 unități pe deceniu mai lent decât cei care au consumat cei mai puțini flavonoli. Rezultatele s-au menținut chiar și după ajustarea altor factori care pot afecta memoria, cum ar fi vârsta, sexul și fumatul, potrivit studiului.

Vinul si ceaiul, bune pentru memorie: Adio demență?

Demența, un termen generic folosit pentru a descrie un grup de simptome care afectează memoria, gândirea și abilitățile sociale suficient de grav pentru a interfera cu funcțiile zilnice, afectează cel puțin trei milioane de adulți în vârstă în fiecare an.

Sursa: Social media

Noua cercetare a cerut unui număr de 961 de persoane cu o vârstă medie de 81 de ani și fără semne de demență să completeze anual, timp de șapte ani, un chestionar alimentar. De asemenea, participanții au fost supuși anual la teste cognitive și de memorie. Au fost chestionați cu privire la timpul petrecut fiind activi din punct de vedere fizic și mental.

Studiul a analizat impactul celor patru flavonoli majori. Este vorba de kaempferol, quercetină, miricetină și izorhamnetină – asupra ratei declinului cognitiv pe parcursul celor șapte ani de studiu.

S-a constatat că kaempferolul a avut cel mai mare impact. Persoanele care au consumat cele mai mari cantități de alimente care conțineau flavonolul au prezentat o rată de declin cognitiv mai mică cu 0,4 unități pe deceniu în comparație cu cele care au consumat cele mai puține, potrivit studiului.

Pe locul al doilea s-a aflat miricetina. Persoanele care au consumat cele mai multe alimente cu miricetină au avut o rată de declin cognitiv mai mică cu 0,3 unități pe deceniu. Persoanele care au consumat cele mai multe alimente cu quercetină au prezentat o rată mai mică cu 0,2 unități pe deceniu.

Studiul a constatat că izorhamnetina din alimentație nu a avut niciun impact.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro