Cu toții consumăm într-o mai mică sau mai mare măsură apă minerală. Cu toate acestea, specialiștii în domeniu au motive întemeiate pentru care nu ar îndemna la consum acest tip de băutură.
Fără doar și poate sunt momente în care ai prefera apa carbogazoasă în detrimentul celei plate, dar cu siguranță nu te-ai așteptat ca specialiștii să fie reticenți când vine vorba de consumul acesteia.
Apa minerală, un factor care conduce la kilograme în plus
Potrivit unui studiu realizat de către cercetătorii de la Universitatea Birezeit din Palestina, apa minerală ar putea conduce la acumularea kilogramelor în plus, iar în cazul în care acestea nu sunt ținute sub control se poate ajunge chiar la obezitate, relatează The Telegraph.
Specialiștii au observat o creștere în greutate a cobailor pe care s-a desfășurat experimentul. În momentul în care aceștia au consumat băuturi carbogazoase, au apărut și problemele de greutate. Acest lucru se datorează dioxidul de carbon care se regăsește în compoziția sa. Se pare că acesta ar crea o poftă de mâncare mai mare, iar acest lucru se resimte din plin pe cântar. De vină ar hormonul foamei, denumit grelina, regăsit în principal în rândul bărbaților.
Totodată, apa minerală duce la deteriorarea danturii din cauza acidului carbonic din compoziția sa. De asemenea, apa minerală duce la pierderea calciului din oase, dar poate și să declanșeze afecțiunea de colon iritabil.
Consumată zilnic, apa minerală afectează în primul rând rinichii deoarece conține foarte multe săruri care duc la formarea de pietre. Printr-o simplă comparație, băuturile carbogazoase sunt de 100 de ori mai dăunătoare organismului uman, comparativ cu apa minerală.
Un alt detaliu esențial despre apa carbogazoasă este că nu este atât de hidratantă precum cea plată. De asemenea, dacă știi că ai afecțiuni gastrice, medicii recomandă să stai departe de apa minerală, pentru că, în caz contrar, ți-ar putea face mai mult rău decât bine.