Ieri, Constanța a fost locul de desfășurare al unor scene de groază. Ciclonul Frederico s-a abătut asupra litoralului românesc și nu a fost deloc blând. Furtuna a măturat totul în cale sale, iar locuitorii Constanței spun că nu au mai văzut niciodată așa ceva. Cei mai curajoși dintre ei, și-au luat inima în dinți și au filmat câteva minute care suprind furia naturii.

Litoralul românesc a fost sub cod roșu de furtună ieri, când asupra zonei s-a abătut Ciclonul Frederico. Ciclonul a lovit cu toată forța, iar de departe, cea mai afectată a fost Constanța.

Zona aproape că este de nerecunoscut, după ce mai mulți copaci de doi metri au fost smulși cu totul, iar mai multe clădiri au rămas fără acoperișuri.

Mai multe bărci din zona portului Tomis au fost luate de apă, iar din cauza rafalelor puternice de vânt, Unitatea 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă s-a deconectat automat.

@mr.fox.m #mareaneagra #blacksea #storm #furtuna #constanta #dobrogea🔱🇷🇴 #frederico #typhoon #ciclon #vijelie #vant #vantputernic #ct ♬ Requiem for a Dream – 32Stitches

Oamenii au fugit din calea ciclonului

Dezastrul provocat de Ciclonul Frederico a putut fi văzut mai bine în această dimineață, când constănțenii și cei care stau la mare au putut ieși din case.

Deși zona s-a aflat sub cod roșu de furtună, la Constanța, nenorocirea s-a dezlânțuit într-o secundă. Cerul senin s-a transformat instant, iar Ciclonul Frederico a lovit puternic întregul litoral.

Potrivit specialiștilor, aceasta a fost cea mai puternică furtună care a lovit, vreodată, litoralul românesc. Ciclonul a fost destul de agresiv și intens, astfel că s-au format valuri de aproape 9 metri la mal, iar vântul a bătut cu 120 de kilometri la oră.

@newsalert2.0 Furtuna la Constanta cu rafale de peste 120 km/h #furtuna #storm #constanta ♬ sunet original – NewsAlert

Locuitorii din zona litoralului au fost avertizați prin mesaje primite pe telefon să rămână la adăpost și să nu iasă din case decât dacă este ceva urgent. Din fericire, nu au existat deloc victime umane, ci doar pagube materiale, mai multe mașini fiind avariate de copaci, dar și locuri de joacă distruse de acoperișurile smulse de vânt.