Reclamă
Reclamă

O femeie, consilier superior în cadrul ANAF Ploiești, a fost reținută de procurorii DNA pentru fapte de corupție. Conform anchetei, aceasta, împreună cu un bărbat, ar fi pretins 60.000 de euro mită de la un om de afaceri pentru a facilita radierea a două societăți comerciale cu datorii la stat.

Faptele incriminate de procurori ar fi avut loc pe parcursul a cinci luni. Procurorii DNA au precizat: „În perioada ianuarie – iunie 2024, inculpatul G.M., direct sau prin intermediul inculpatei N.N.L., ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma totală de 60.000 euro din care a primit inițial 5.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcționarii publici din cadrul Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București și că-i va determina pe aceștia să dispună, cu încălcarea normelor legale în vigoare, radierea a două societăți comerciale ce aparțineau martorului și care înregistrau datorii la bugetul de stat”.

Omul de afaceri a denunțat propunerea celor doi la DNA, iar marți, 4 iunie, inculpatul G.M. a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 20.000 de euro de la martorul respectiv. În urma acestor evenimente, cei doi suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore sub acuzațiile de trafic de influență și complicitate la trafic de influență.

Reclamă

În cursul anchetei, DNA a pus accent pe faptul că cei doi ar fi încercat să-și folosească influența pentru a obține câștiguri financiare ilegale și au subliniat importanța cooperării martorului în rezolvarea cazului. Ancheta continuă pentru a clarifica toate detaliile implicate în acest caz de corupție.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro