Toată lume este îngrijorată în ceea ce privește războiul ce se desfășoară de câteva zile nu departe de granițele noastre.

În acest context, există numeroase întrebări despre cum și dacă țara noastră o să fie afectată de ce se întâmplă. Astăzi, Florin Cîțu a vorbit despre cu ar putea fi afectate resursele de gaze ale României în viitorul apropiat, în condițiile în care Europa a impus sancțiuni aspre Rusiei.

În ceea ce privește rezerva de gaze a României, Florin Cîțu a declarat astăzi că românii nu trebuie să își facă griji pentru moment. Se pare că resursele sunt suficiente pentru această perioadă și se caută soluții și pentru iarna următoare. Listările la zi cu furnizorii de gaze nu arată nicio schimbare majoră față de anul trecut. Chiar dacă anul viitor, SUA a anunțat că va oferi gaz lichefiat întregii Europe, autoritățile caută și altfel de soluții.

Florin Cîțu a mai precizat că ministrul Energiei va pleca în capitala Azerbaidjanului pentru posibile negocieri în acest sen.

„În primul rând să ştie toată lumea că România are rezerve de gaze, pentru a trece peste această perioadă, nu există o problemă. Am discutat şi cu preşedintele Transgaz şi cu ministrul Energiei, deci nu există o problemă pentru România în ceea ce priveşte rezerva de gaze.

Ştiu că ministrul Energiei va pleca iarăşi la Baku, astăzi sau mâine, a fost în Qatar, se caută soluţii. Ştiţi foarte bine, SUA oferă gaz lichefiat pentru Europa, deci în acest moment toată Uniunea Europeană vine cu soluţii pentru a avea resurse alternative, pentru iarna următoare.

Europa are rezerve pentru a trece de această iarnă, dar este un semnal clar că trebuie să diversificăm, şi mai mult, trebuie să investim şi în securitate energetică, în fiecare an”, a declarat Florin Cîțu.

Consecințele războiului pentru România! Florin Cîțu, anunț important legat de resursele de gaze ale țării
Social media

Florin Cîțu, despre firmele rusești de pe teritoriul țării

În declarațiile sale, Florin Cîțu a mai subliniat că în prezent pe teritoriul României există 600 de companii rusești a căror finanțare ar trebui oprită.

„Sunt cam 600 companii rusești la noi, trebuie să ne asiguram că nu primesc ajutoare de stat, vreun leu de la statul român. Să nu finanțeze Romania firmele apropiate de oligarhi, bani care apoi se duc spre finanțarea războiului.

Haideți să ne uităm: România a trimis ajutoare către Ucraina în valoare de 3 milioane de euro, dar în schimb plătim milioane de euro în ajutoare de stat către oligarhii ruși. Mai bine dădeam banii către Ucraina, decât să-i dăm către oligarhii ruși.

Eu nu cred că România își permite ca un singur leu sau bani din fonduri europene să ajungă la companii cu acționariat rusesc. Nu ne permitem acest lucru și trebuie să fim foarte, foarte atenți.”, a mai declarat Florin Cîțu.