Reclamă
Reclamă

Congresul extraordinar al Uniunii Salvați România (USR) are loc astăzi, începând cu ora 10:00, pentru a alege membrii Biroului Național și candidatul partidului la alegerile prezidențiale. La evenimentul desfășurat în București sunt așteptați 600 de delegați, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Comisia Electorală a USR a validat joi candidaturile a trei membri ai partidului pentru cursa internă în vederea desemnării candidatului la alegerile prezidențiale. Cei trei candidați sunt Elena Lasconi, Dumitru Stanca și Octavian Berceanu.

Elena Lasconi, în vârstă de 52 de ani, este economist de profesie și a avut o carieră de 25 de ani în televiziune. Din 2020, este primar USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcție în care a fost realeasă în 2024.

Reclamă

Dumitru Stanca, în vârstă de 59 de ani, este cadru militar în rezervă și în prezent ofițer de conformitate la o firmă privată din București. El se ocupă de asigurarea conformității reglementărilor și procedurilor interne cu legislația în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor.

Octavian Berceanu, în vârstă de 48 de ani, este inginer de profesie și consultant pentru Banca Europeană de Investiții în cadrul proiectului PNERP Moldova. El coordonează activitatea grupului de lucru pentru reforma în sectorul forestier și a fost Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu pe perioada guvernării PNL-USR.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a anunțat că aproximativ 200 de persoane s-au înscris pentru un loc din cele 24 din Biroul Național, fiind vorba de liste diverse, inclusiv candidați independenți.

Congresul de astăzi vine în contextul în care imediat după alegerile locale și cele europarlamentare din 9 iunie, președintele USR, Cătălin Drulă, și-a anunțat demisia din fruntea partidului. În urma demisiei acestuia, zece membri USR și-au depus candidatura pentru președinția partidului, printre care și Elena Lasconi și Cristian Seidler.

În final, Elena Lasconi a fost aleasă președinte al USR prin vot direct, efectuat de fiecare membru de partid, pe o platformă online, conform statutului. Congresul de astăzi va finaliza procesul de alegere a membrilor Biroului Național și desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro