Vineri seară, în capitala catalană a Spaniei au izbucnit o serie de incendii care s-au sondat cu rănirea a trei polițiști catalani. Polițiștii au efectuat arestări de-a lungul zilelor de protest iar printre cei arestați se află și câțiva minori.

Protestele au început încă de luni seară, după ce 9 politicieni au fost condamnați de către Curtea Supremă deoarece au susținut separarea Cataloniei de restul Spaniei.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Oriol Junqueras- fost vicepreședinte al Cataloniei, Raul Romeva- fost ministru extern, Jordi Turull- fost purtător de cuvântul al Guvernului catalan și Dolors Bassa- fost ministru al muncii sunt doar câțiva dintre oamenii care au deținut funcții importante și acum sunt închiși pentru capete de acuzare precum abuz de fonduri publice sau răzvrătire.

În ultimele trei nopți protestatarii au produs pagube de peste 1,5 milioane de euro, arborii, trotuarele, semafoarele si restul obiectelor aflate în spațiile publice, fiind fie distruse, fie foarte avariate. Foarte multe drumuri au fost închise din cauza revoltelor.

Totodată, fanii echipelor Real Madrid și Barcelona sunt nemulțumiți de decizia Federației Regale Spaniolă de Fotbal, care a amânat cel mai așteptat meci de fotbal. Bătălia dintre cele două echipe atrage întotdeauna milioane de oameni din toate colțurile lumii.