Conferința conservatorilor europeni, planificată să-i găzduiască pe Viktor Orban și Nigel Farage, a fost oprită de autoritățile din Bruxelles din cauza riscului de dezordine publică. Evenimentul, cunoscut sub numele de NatCon, se desfășura în locația Claridge, dar a fost întrerupt de forțele de ordine la două ore după începerea sa. Potrivit POLITICO, poliția a argumentat decizia prin potențialul protestatarilor de a provoca tulburări.

Nigel Farage, în timpul discursului său, a criticat acțiunile autorităților, numindu-le „pur și simplu monstruoase”. Dezaprobarea față de birocrația orașului a fost exprimată și de Frank Füredi, unul dintre organizatorii evenimentului, care a comparat situația cu o „dictatură de tinichea”. Autoritățile au comunicat că, în lipsa opririi evenimentului, ar putea tăia curentul locației.

O ordonanță oficială a fost prezentată ulterior organizatorului local, Anthony Gilland, care a avut la dispoziție 15 minute pentru a o semna. În documentul de trei pagini, s-a menționat posibilitatea unui contraprotest ca unul dintre motivele opririi conferinței. Gilland a anunțat că vor contesta decizia în instanță, încercând să continue conferința.

Conferința a fost al treilea eveniment închis după refuzuri anterioare de la alte locații, determinate de presiunile politice locale. Nigel Farage a lăudat curajul proprietarului locației Claridge, un tunisian care s-a opus presiunilor de închidere a evenimentului. Printre participanții programați s-au numărat și Suella Braverman, fost ministru de interne al Regatului Unit, și Eric Zemmour, candidat de dreapta la președinția Franței în 2022.