Reclamă
Reclamă

Conducerea partidului REPER a anunțat, joi, că și-a pus mandatul pe masă în urma alegerilor din 9 iunie și a convocat Consiliul Național pentru a stabili direcțiile politice viitoare. În cadrul acestui consiliu, au fost revalidați în funcțiile de copreședinte Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru.

În cadrul Consiliului Național, s-a subliniat „nevoia de coagulare a forțele pro-europene și democratice de opoziție în jurul unei platforme comune, cu același program politic și liste comune de candidați pentru alegerile din toamnă”. Ca urmare, REPER va desemna în perioada următoare o echipă de negociere condusă de copreședinți pentru a începe discuțiile cu noua conducere USR, candidați independenți și alte partide pro-europene.

„Consiliul Național a acordat miercuri seara un vot de încredere și a revalidat mandatele copreședinților Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru, precum și ale membrilor Biroului Național, stabilind o serie de direcții strategice pentru consolidarea partidului și pregătirea pentru alegerile din toamnă. Printre acestea se numără desemnarea unei echipe de negociere pentru formarea unei platforme comune a forțelor de opoziție și susținerea reprezentanților societății civile și mediului antreprenorial pe listele de candidați pentru Senat,” a transmis REPER într-un comunicat de presă.

Reclamă

Ramona Strugariu a declarat că partidul a reușit, cu resurse limitate, să își crească substanțial notorietatea, obținând două mandate de primari și 59 de mandate de consilieri. „Am trecut de primele alegeri prin forțe proprii. Nu am reușit să facem pragul la alegerile europene, dar Partidul REPER a reușit în doar câteva luni, cu resurse limitate, să își crească substanțial notorietatea și să câștige la alegerile europarlamentare încrederea a peste 334.000 de români.

Ca urmare a alegerilor locale, Partidul REPER a obținut două mandate de primari și 59 de mandate de consilieri locali/CGMB. Nici comasarea alegerilor cu câteva luni înainte de termen, nici modificările electorale substanțiale sau frauda electorală nu ne-au oprit. Mergem mai departe. Am înțeles mesajul alegătorilor noștri, care vor unitatea forțelor democratice, reformatoare ale României. Suntem deschiși către aceste alianțe și gata să strângem rândurile. La alegerile parlamentare și prezidențiale trebuie să arătăm clar că România nu este țara lui Ciolacu sau a putiniștilor. Anii care urmează vor fi decisivi pentru direcția ei democratică și europeană. O vom apăra până la capăt,” a precizat Strugariu.

Deciziile Consiliului Național marchează un moment de bilanț și întăresc voința REPER de a se consolida și a reprezenta la următoarele alegeri pe toți românii care își doresc o politică cu oameni serioși și profesioniști, a mai spus Dragoș Pîslaru.

„Intrăm în linie dreaptă pentru următoarele runde de alegeri unde ne vom asigura că REPER rămâne un partid aproape de oameni, cu un echilibru între politicile economice și cele sociale și mai ales cu soluții viabile pentru problemele cu care se confruntă țara. Ca un pas important în această direcție am decis ieri întărirea parteneriatului și colaborării cu societatea civilă și mediul antreprenorial prin oferirea și punerea la dispoziție a locurilor de candidatură pentru Senatul României către aceste comunități,” a declarat Pîslaru.

REPER a decis crearea Senatului REPER ca structură consultativă permanentă de legătură cu societatea civilă și mediul antreprenorial. Aceasta va identifica potențiali candidați și îi va pregăti pentru alegerile parlamentare. Partidul rămâne deschis societății civile și mediului antreprenorial, lucru reconfirmat prin hotărârea Consiliului Național de a oferi locurile de candidatură pentru Senat reprezentanților acestora.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro