Reclamă
Reclamă

Medici de vârf din spitalele publice din Zimbabwe au protestat împotriva deteriorării condițiilor de muncă și a concedierii a peste 435 de ofițeri medicali de juniori de către guvern în urma unui impas lung de trei luni asupra salariilor, a spus Asociația Medicilor.

Asociația Medicilor de Spital Senior (SHDA), un grup de medici, inclusiv specialiști care au rămas de serviciu la spitalele din țară, în timp ce medicii în vârstă au început să boicoteze în septembrie pentru salarii mai mari, au anunțat greva într-o acțiune care urmează să agraveze situația deja îngrozitoare de sănătate a țării.

„Genocid tăcut”

Medicii seniori au descris situația din spitalele din țară ca un genocid tăcut, spunând că medicii sunt nevoiți să lucreze fără elemente de bază precum bandaje, mănuși și seringi.

„Am urmărit ultimele luni cum situația din spitalele noastre continuă să se deterioreze.

Reclamă

„În luna martie a acestui an, situația din spitale s-a deteriorat până la punctul în care nu existau bandaje, mănuși și seringi disponibile, obligând medicii în vârstă să scoată în evidență situația penibilă în public. Este important să aflăm de ce acest lucru a durat atât de mult pentru a fi rezolvat, întrucât un genocid tăcut continuă să fie perpetuat asupra oamenilor din Zimbabwe „, se arată în declarație.

Asociația medicilor a declarat că membrii săi nu mai pot face față acestor condiții și au cerut reîncadrarea celor care au fost demiși în timpul grevei.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro