În Nice, un cuplu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare după ce au fost găsiți vinovați de deținerea în condiții improprii a 159 de pisici și 7 câini în apartamentul lor de 80 mp.

Conform raportărilor, animalele trăiau în situații deplorabile, suferind de malnutriție, deshidratare și infestări cu paraziți, conform BBC.

Judecătorul a subliniat neglijența perechii în îngrijirea animalelor, interzicându-le acestora permanent dreptul de a mai deține animale vreodată. Ca repercusiune, cuplul este obligat să achite despăgubiri semnificative, sumând mai mult de 150.000 euro, către organizații pentru drepturile animalelor și către alte părți afectate civil.

Cazul a ieșit la iveală anul trecut, atunci când poliția, intervenind într-o dispută intre cei doi, a descoperit starea precară în care se aflau animalele. Situația tragica includea și descoperirea cadavrelor a patru animale.

Justificându-și acțiunile, femeia a mărturisit că animalele reprezentau „dragostea vieților lor”, recunoscând totodată că au luat decizii greșite. Aceasta a dezvăluit că în 2018 a adus în locuință șase animale care s-au înmulțit, iar ulterior a salvat 30 de pisici abandonate, deși era conștientă de incapacitatea lor de a le oferi condiții adecvate. Diagnosticul de „Sindromul lui Noe”, primit în urma unei evaluări psihice, evidențiază lupta ei internă.

Aceasta nu este prima dată când cuplul se confruntă cu probleme legale din cauza tratării necorespunzătoare a animalelor. În 2014, aceștia au fost investigați pentru condițiile oferite celor 13 pisici și unui câine dintr-un studio de doar 18 mp.