Tribunalul București a decis condamnarea lui Marcel Șerbuc, bărbatul care și-a ucis fiica vitregă, la 26 de ani de închisoare pentru omor calificat și tâlhărie.

Amintim că în vara anului trecut, cadavrul fetiței de 12 ani a fost găsit ascuns în lada unei canapele, într-un apartament din sectorul 4 al Capitalei.

Marcel Șerbuc, partenerul de viață al mamei micuței, a fost dat în urmărire internațională, fiind depistat și reținut pe data de 10 iunie. În fața oamenilor legii, bărbatul a relatat cum fata l-ar fi lovit, iar el a ripostat, lovind-o peste față. Ulterior, fata s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut cu capul de cadă. Speriat de faptul că victima a început să sângereze, Șerbuc ar fi luat un șiret și ar fi strangulat-o. După aceea, a curățat locuința și a ascuns cadavrul în saci, sub pat.

Decizia magistraților a contopit două pedepse: 25 de ani pentru omor calificat și 3 ani pentru tâlhărie. În total, Marcel Șerbuc va petrece 26 de ani în spatele gratiilor pentru crimele comise. Această condamnare marchează finalul unui caz care a șocat opinia publică și care a pus în lumină problemele grave de violență domestică din societatea noastră.

Adrian Cuculis, avocatul din dosar, a povestit cum Șerbuc a relatat, în detaliu, modul în care și-a ucis fiica vitregă. „A detaliat că fata (Ana Maria) l-a lovit, iar acesta a ripostat, a lovit-o peste față, apoi s-a dezechilibrat și s-a lovit de cadă. Din lovitura suferită, aceasta a începtat să sângereze (…), iar el s-a „speriat”, a luat un șiret și a strangulat-o. A curățat casa, apoi a pus cadavrul în saci și l-a pus sub pat”, a declarat avocatul.