Rusia, prin vocea ambasadorului său la Națiunile Unite, Vassili Nebenzia, a denunțat atacurile Israelului în Siria drept acțiuni menite să alimenteze conflictele din regiune.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate, solicitată după un raid atribuit Israelului asupra consulatului iranian din Damasc. „Credem că astfel de acțiuni agresive ale Israelului sunt menite să alimenteze și mai mult conflictul. Sunt total inacceptabile și trebuie să înceteze,” a afirmat Nebenzia. El a subliniat că aceste acțiuni constituie o încălcare flagrantă a suveranității Siriei.

În contextul raidului asupra consulatului iranian, Nebenzia a transmis condamnarea fermă a Rusiei, repetând poziția exprimată anterior. Raidul, ce a avut loc în apropierea ambasadei Iranului din Damasc, a dus la moartea a cel puțin 13 persoane, inclusiv șapte militari iranieni. Iranul a anunțat că va răspunde la acest atac.

La rândul său, ambasadorul Algeriei la ONU, Amar Bendjama, a criticat acțiunile Israelului, acuzând țara că provoacă escaladarea conflictelor și ucide palestinieni pentru interese politice. Majoritatea membrilor Consiliului de Securitate au condamnat atacul, subliniind inviolabilitatea instituțiilor diplomatice, fără a menționa expres Israelul.