Donna Marie Brand, alături de Robert O’Brien și Andrew Kelly, au fost condamnați pentru moartea Carolinei Glachan, într-un caz de crimă ce a rămas nerezolvat timp de aproape trei decenii în Scoția. Donna Marie Brand, în vârstă de 44 de ani, a primit o pedeapsă de cel puțin 17 ani de închisoare, în timp ce O’Brien va sta în spatele gratiilor pentru cel puțin 22 de ani, iar Kelly pentru minimum 18 ani, după cum a stabilit Înalta Curte din Glasgow.

Judecătorul Lord Braid a subliniat că, deși Brand nu a participat activ la atacul asupra tinerei de 14 ani în august 1996, complicitatea ei în planificarea crimei o face la fel de vinovată. Cadavrul lui Caroline Glachan a fost găsit pe malul râului Leven, victima suferind un atac violent, loviturile repetate la cap fiind fatale.

Ancheta inițială din 1996 nu a dus la rezolvarea cazului, acesta fiind redeschis în 2019 de o echipă specializată a Poliției Scoției. Un martor cheie a fost Archie Wilson, un copil care, în noaptea crimei, a fost martor la evenimentele tragice. Mărturia sa, ignorată inițial, a contribuit în cele din urmă la clarificarea circumstanțelor crimei.