Fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, a vorbit pentru prima dată după ce a demisionat din funcție. 

Social-democratul Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării, a dat primul său interviu după ce a fost revocat din funcție. Cu această ocazie, el a vorbit despre cine ar putea să îi ia locul președintelui Klaus Iohannis, în anul 2024. 

Fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, a vorbit despre alegerile prezidențiale care vor avea loc în anul 2024. Potrivit acestuia, el este de părere că liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, este potrivit pentru a ocupa funcția de candidat la alegerile prezidențiale. 

Cine ar putea să îi ia locul președintelui Klaus Iohannis

Vasile Dîncu spune că liderul social-democraților are „toate atributele” pentru a candida pentru funcția de președinte al României. Cu toate acestea, Dîncu a precizat că se vor face alegeri interne în partid, în urma cărora se va stabili candidatul. 

„Să vedem dacă vor apărea și alte opțiuni, dar în acest moment, din perspectiva noastră, are toate atributele de a fi candidat la prezidențiale. De ce? Pentru că îți trebuie un lucru pentru a fi candidat: În primul rând, trebuie să ai tot partidul în spatele tău. Ceea ce reușești să faci pe lângă acest lucru este un plus.”, a afirmat Vasile Dîncu.

Complet neașteptat! Cine ar putea fi noul președinte al României: Are toate atributele!

Chiar dacă social-democrații sunt de această părere, se pare că Marcel Ciolacu gândește diferit. În urmă cu câteva săptămâni, acesta a declarat că nu își dorește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024.  

Marcel Ciolacu nu vrea să candideze la alegerile prezidențiale

Marcel Ciolacu a declarat că s-a dus perioada în care președintele PSD era automat și candidatul la alegerile prezidențială. De această dată, spune Marcel Ciolacu, nu numai un grup mic de oameni va decide cine va candida. Cine dorește să candideze, spune Ciolacu, va trebui să meargă în toată țara, să vorbească cu toți social-democrații și să le explice de ce vrea să candideze. 

Despre el, Ciolacu a spus ca va fi o provocare destul de mare faptul că în 2023 va fi premier. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.