Într-o recentă declarație făcută la Digi24, Nicuşor Dan, actualul primar general al Capitalei, a subliniat polarizarea luptei pentru Primăria Capitalei între el și Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5. Această situație survine în contextul în care partidele PSD și PNL nu au propus un candidat viabil, iar posibilitatea retragerii candidatului medic Cătălin Cîrstoiu complică și mai mult scenariul electoral.

Nicuşor Dan a evidențiat lipsa de seriozitate a ambelor partide în delimitarea față de candidatul propus inițial și a descris provocările uriașe pe care le presupune administrarea Capitalei. În lipsa unui candidat consensual din partea PSD-PNL, sondajele recente indică o luptă strânsă între Piedone și Dan, acesta din urmă accentuând dificultatea oricărui nou candidat de a se implica pe ultima sută de metri a campaniei electorale.

Nicuşor Dan a exprimat, de asemenea, opinia că suprapunerea alegerilor locale cu cele europarlamentare a limitat opțiunile de colaborare între USR, PNL, PMP și Forța Dreptei, complicând și mai mult peisajul competițional din Capitală.