Legătura părinte-copil are la bază un întreg amalgam de emoții și trăiri, chiar daca deseori ajunge în puncte culminante precum conflictul. Cu toate acestea, iubirea care vine îndeosebi dintre părinte spre copil, dar și invers este indestructibilă și necondiționată. În acest ideal, totuși există situații în care legătura se degradează destul de tare din varii motive, sau chiar ajunge până la a fi întreruptă, eveniment extrem de dureros pentru ambele părți.

Nivelul de compatibilitate în familie poate fi indicat nu doar de semne astrale ci de caracterele predominante ale membrilor.

Părinții super protectivi – copii rebeli

Din nefericire evoluția libertinajului în societate a degenerat mult în ultimii ani. Consumul substanțelor interzise, agresiunile în plină stradă, numărul tâlhăriilor sunt deseori nu doar în marile orașe, scăpate de sub control. În această goană nebună, dorința de a-și proteja propriul copil îi determină pe părinți să impună reguli care ar putea fi percepute de adolescenți de exemplu m, ca un act de îngrădire a libertății. În general părinții extra protectivi experimentează situația în care copiii devin rebeli.Cu tact și răbdare, aceste situații pot fi treptat rezolvate.

Părinți libertini – copii obraznici

Nu de puține ori auzim în jur exemple legate de comportamentul copiilor sau chiar al adolescenților, bazat pe modul în care părinții îi tratează în familie. Mai exact, se spune despre copiii obraznici că sunt crescuți de părinți prea libertini. Realitatea este că nu întotdeauna cele două pot fi corelate.

Părinții pot relaționa defectuos cu copiii lor chiar dacă sunt libertini sau stricți. Comportamentul copilului este deseori ghidat și de propriile trăiri. Chiar și în aceste cazuri nu putem spune că nu există compatibilitate părinte copil. În timp, maturizarea, îl va determina pe copil să afle care sunt lucrurile în neregulă pe care le face.

Indiferent de modul în care este categorisită relația părinte-copil, are cele mai puternice fundamente, dincolo de compatibilitate, tipare ale societății sau idealuri personale ale mamei/tatălui. Legătura rămâne una specială pentru tot restul vieții.