Reclamă
Reclamă

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ia în considerare închiderea drumului național DN7, cunoscut și sub numele de Valea Oltului, pentru o perioadă de aproximativ o lună începând de săptămâna viitoare. Scopul acestei măsuri este efectuarea defrișărilor necesare lotului 2 al autostrăzii Pitești – Sibiu.

Decizia finală va fi luată în zilele următoare, potrivit reprezentanților CNAIR. În prezent, se analizează două scenarii: închiderea completă a Văii Oltului pentru 30 de zile sau oprirea circulației doar în anumite intervale de timp. Defrișările sunt esențiale pentru lucrările prevăzute între localitățile Boița și Cornetu.

„Riscul producerii de accidente este foarte mare dacă defrișările se fac cu circulația deschisă pe DN7,” a declarat un reprezentant al CNAIR, subliniind riscurile asociate menținerii traficului în condiții de lucrări. Poziția oficialilor CNAIR accentuează importanța acestor lucrări pentru siguranța rutieră.

Reclamă

DN7, unul dintre cele mai tranzitate drumuri din țară, este o arteră principală ce leagă sudul de vestul României, iar închiderea acestuia ar avea un impact semnificativ asupra traficului rutier. Reprezentanții companiei de drumuri se află în prezent în discuții cu autoritățile locale și cu alte entități relevante pentru a stabili detaliile exacte ale închiderii și pentru a minimiza disconfortul provocat șoferilor.

Recapitulând, CNAIR evaluează posibilitatea închiderii DN7 – Valea Oltului – pentru operațiuni de defrișare esențiale pentru construcția lotului 2 al autostrăzii Pitești – Sibiu. Opțiunile analizate includ atât închiderea completă timp de 30 de zile, cât și circulația restricționată în anumite intervale de timp. Decizia finală va fi anunțată în zilele următoare.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro