Reclamă

Autoritatea financiară din SUA a cerut sancțiuni pentru Elon Musk ca urmare a neprezentării acestuia la mărturia ordonată de instanță în legătură cu preluarea platformei Twitter. Potrivit unui document depus de SEC la curtea federală din San Francisco, moțiunea pentru sancțiuni are în vedere faptul că Musk a anunțat cu doar trei ore înainte de mărturia programată pe 10 septembrie că nu se va prezenta. Comportamentul său a fost catalogat drept sfidare civilă.

În aceeași zi, Musk a fost prezent la Cape Canaveral, Florida, pentru a supraveghea lansarea misiunii SpaceX Polaris Dawn. Robin Andrews, avocat al SEC, a declarat: ‘Scuza lui Musk în sine miroase a joc. Instanța trebuie să precizeze că jocurile și tacticile de întârziere ale lui Musk trebuie să înceteze.’

De cealaltă parte, Alex Spiro, avocatul lui Musk, a calificat sancțiunile propuse ca fiind „drastice” și a susținut că absența lui Musk de la lansare ar fi putut pune în pericol viața astronauților, mărturia fiind reprogramată pentru 3 octombrie. Spiro a adăugat că absența lui Musk s-a datorat unei „urgențe” pe care nu a provocat-o și că este puțin probabil ca o astfel de situație să se repete.

SEC investighează dacă Musk a încălcat legile privind valorile mobiliare la începutul anului 2022, în momentul începerii acumularii de acțiuni Twitter. Musk a fost acuzat că a întârziat cel puțin 10 zile prea mult pentru a face publică achiziția acțiunilor Twitter, în timp ce investitorii sunt obligați să își declare o deținere de 5% la companiile listate. Elon Musk a dezvăluit ulterior o participație de 9,2% la Twitter și și-a exprimat intenția de a cumpăra întreaga companie.

Cu toate acestea, în luna iulie, Elon Musk a justificat întârzierea printr-o „neînțelegere” a cerințelor de dezvăluire ale SEC, spunând că aceasta a fost pur și simplu „o greșeală”. SEC l-a acționat în judecată pe Musk anul trecut pentru că nu s-a prezentat la un interviu la biroul său din San Francisco, iar între timp, Musk a acuzat SEC de hărțuire prin citații constante.

Musk este cunoscut pentru conflictul său mai vechi cu SEC, conflict care datează din 2018, când instituția l-a dat în judecată pentru postările sale pe Twitter despre posibila delistare a Tesla. Situația a fost soluționată printr-o amendă de 20 milioane dolari, sub condiția ca avocații Tesla să revizuiască în prealabil anumite postări și ca Musk să renunțe la funcția de președinte al Tesla.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro