Vești proaste pentru toți europenii, iată la ce distanță suntem de a reveni la purtarea măștilor de protecție

Cazurile COVID-19 se înmulțesc în Europa, iar România nu face nici ea excepție. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate aproape 12.000 de noi infectări cu virusul SARS-COV 2. Specialiștii se așteaptă ca în toamnă – iarnă numărul cazurilor să fie și mai mare.

Este sau nu momentul să ne alarmăm

Europa se pregătește pentru un nou val de COVID-19. Comisia Europeană a semnat un nou contract și cumpără 250 de milioane de doze de vaccin COVID-19.

„Scopul este de a completa gama de vaccinuri disponibile pentru țările UE, pentru a asigura o pregătire maximă în apropierea lunilor de toamnă și iarnă”, a fost explicația dată de oficialii europeni.

Comisia Europeană achiziționează 250 de milioane de doze de vaccin. Un nou val de Covid-19 se apropie
Arhivă presă internațională

Comisarul european pentru sănătate publică mai spune că vaccinul este conceput ca o doză de rapel pentru persoanele cu vârsta de peste 16 ani. Serul folosit în cele 250 de doze cumpărate acum nu este încă aprobat.

În prezent noua formula a vaccinului este în curs de evaluare de către Agenția Europeană pentru Medicamente. În acest moment in România peste 8 milioane de doze de vaccin sunt la un pas de a fi aruncate pentru că expiră.

Când ar putea întâmpina țara noastră următorul val

Tulpina Omicron continuă să facă tot mai multe victime. Alexandru Rafila nu ia in calcul noi restricții, însă recomandă în continuare purtarea măștii în spațiile aglomerate.

România ar putea fi lovită la toamnă de al șaptelea val COVID, avertizează ministrul sănătății, Alexandru Rafila. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 11.600 de cazuri noi de persoane infectate, cu peste 6.400 mai multe față de ziua anterioară.

„Estimarea noastră este că această creștere a numărului de decese va mai continua circa 3-4 săptămâni pentru că există un decalaj între creșterea numărului de cazuri și creșterea numărului de decese.

În niciun caz nu sunt decese comparabile cu situația din valul al patrulea al pandemiei când știți că peste 25.000 de persoane au decedat în România, situația fără precedent”, a declarat Alexandru Rafila.

Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii