Reclamă

În data de 4 februarie, Comisia Europeană a lansat o consultare publică la nivelul Uniunii Europene cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului.

Aceasta a vizat Planul european de luptă împotriva cancerului, şi va juca un rol important în elaborarea planului, prin identificarea domeniilor-cheie şi analizarea acţiunilor viitoare.

„Într-un fel sau altul, cancerul ne privește pe toți. Promovarea modului nostru de viață european se referă, de asemenea, și la valori, demnitate și sinergii; acesta este modul în care ar trebui concepută orice politică în domeniul cancerului. Planul european de luptă împotriva cancerului reprezintă un nou efort major de a face ca acest lucru să devină realitate, prin deschiderea unei noi ere în prevenirea și îngrijirea cancerului. Haideți să concepem împreună un plan de luptă împotriva cancerului orientat către pacient, care să aducă speranțe și oportunități de viață tuturor pacienților, familiilor acestora și prietenilor lor din Europa. Putem câștiga această luptă”, a declarat vicepreședintele pentru Promovarea modului nostru de viață european, Margaritis Schinas.

„Cancerul este un domeniu în care cetățenii UE se așteaptă să luăm măsuri decisive. O Europă care țintește tot mai sus este o Europă care îi ascultă pe cetățenii săi, căreia îi pasă de bunăstarea acestora.Iată ce înseamnă planul european de luptă împotriva cancerului — o diferență pentru cetățenii, pacienții și sistemele de sănătate din Europa.Succesul Planului va depinde de implicarea deplină a cetățenilor, a pacienților care suferă de cancer, a părților interesate și a actorilor de la nivel european, național și local. Invit pe toată lumea să participe și să facă acest plan cât mai ambițios și mai eficient posibil. Împreună putem schimba lucrurile”, a adăugat comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides.

Prezentat până la finele anului în curs, Planul european de luptă împotriva cancerului va viza fiecare etapă esenţială a bolii, precum:

  • Măsuri de prevenire: Prevenirea este cel mai simplu și mai eficient mod de a reduce incidența cancerului în UE. Măsurile în materie de prevenire ar putea include un acces mai bun la o alimentație sănătoasă și la acoperire vaccinală; măsuri de reducere a factorilor de risc de mediu, cum ar fi poluarea și expunerea la substanțe chimice; cercetarea și sensibilizarea.
  • Depistarea și diagnosticarea precoce: Măsurile de îmbunătățire a șanselor de a obține rezultate prin diagnosticarea precoce ar putea include creșterea gradului de acoperire a populației țintă pentru depistarea cancerului; utilizarea intensivă a soluțiilor digitale și asistență tehnică pentru statele membre.
  • Tratament și îngrijire: Măsurile de îmbunătățire a rezultatelor îngrijirii și tratamentului cancerului ar putea include îmbunătățirea accesului la tratamente de înaltă calitate și adoptarea de noi terapii; măsuri de asigurare a disponibilității și accesibilității din punct de vedere financiar a medicamentelor esențiale; inovare și cercetare.
  • Calitatea vieții: Măsurile de asigurare a celei mai bune calități posibile a vieții pentru pacienții care suferă de cancer, pentru supraviețuitori și pentru îngrijitori ar putea include măsuri de îmbunătățire a reintegrării profesionale; prevenirea discriminării; acordarea de îngrijiri paliative și transferurile de bune practici.

Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro