Reclamă
Reclamă

Comisarul Peter Kotlár susține că nu a existat pandemie de COVID-19 în Slovacia

Peter Kotlár, comisarul guvernului slovac pentru investigarea gestionării pandemiei și membru al Parlamentului din partea Partidului Național Slovac, a declarat în timpul unei sesiuni speciale a comisiei pentru sănătate că, în opinia sa, nu a existat nici o pandemie în Slovacia. „La sfârșitul anchetei mele, pe care o voi susține în septembrie, voi prezenta dovezi clare că nu a existat nici o pandemie în Slovacia, luând în considerare semnificația, incidența și alți parametri măsurabili ai pandemiei”, a declarat Kotlár în fața comisiei parlamentare.

Această afirmație a fost făcută în prezența unor experți și medici care au fost implicați activ în salvarea de vieți în timpul pandemiei.

Peter Kotlár a făcut această declarație în cadrul unei ședințe extraordinare a comisiei de sănătate a Consiliului Național, convocată de opoziție pentru ca domnul Kotlár, împreună cu ministrul sănătății, Zuzana Dolinka, să explice de ce Slovacia a fost singura țară din 190 din lume care s-a distanțat de actualizările OMS, scrie ziarul Dennik.

Reclamă

Întrebat de parlamentarii opoziției despre gravitatea declarației sale, Peter Kotlár a răspuns că este „complet serios”.

Peste 20.000 de oameni au murit din cauza COVID-19 în Slovacia.

Un alt aspect controversat este decizia Slovaciei de a se disocia de actualizarea Regulamentului Sanitar Internațional (RSI), esențial pentru prevenirea pandemiei la nivel mondial. Aceasta ridică îngrijorări privind capacitatea țării de a răspunde eficient la viitoarele pandemii.

„State precum Rusia, China și SUA nu au avut nici o ezitare să se alăture consensului RSI și să continue să îmbunătățească măsurile luate”, a declarat profesorul Jozef Šuvada, reprezentantul Slovaciei în Consiliul Director al OMS. Acesta a adăugat că marile puteri au realizat că nu este oportun să rămână izolate de eforturile mondiale în timpul pandemiilor.

Raportul final al anchetei conduse de Peter Kotlár urmează să fie prezentat în septembrie.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro