Reclamă
Reclamă

Generalul Hossein Salami, comandantul șef al Corpului Gardienilor Revoluţiei din Iran, a afirmat că Israelul va fi ‘îngropat în Gaza’, având drept context tensiunile înalte legate de moartea a şapte membri ai forțelor speciale iraniene într-un atac atribuit Israelului, la Damasc. Această declarație a fost făcută în timpul unui discurs ținut cu ocazia ‘Zilei Al Quds’ (Ierusalim), un eveniment dedicat eliberării Palestinei.

‘Mesajul Rezistenţei este că vom îngropa regimul sionist (Israel) în Gaza’, a spus Salami, referindu-se la așa-numita Axă a Rezistenţei, o alianţă antiisraeliană condusă de Iran, ce cuprinde grupuri militante precum Hezbollah, rebelii houthi şi mişcarea islamistă Hamas. Salami a adăugat, ‘Avertizăm că nicio acţiune a vreunui inamic împotriva sistemului sacru al Republicii Islamice nu va rămâne fără răspuns’, având în vedere atacul împotriva consulatului din Damasc, pe care Teheranul îl atribuie Israelului.

În plus, Salami a făcut referire la capacitatea națiunii iraniene de a ‘distruge puterea imperiilor’ și a criticat ‘necredința și politeismul’, subliniind că ‘nicio putere hegemonică nu poate lovi Iranul’, făcând o aluzie indirectă la Statele Unite ale Americii. Aceste comentarii vin într-un moment în care relațiile dintre Iran și Israel, precum și cu alte puteri mondiale, sunt extrem de tensionate.

În încheiere, declarațiile generalului Hossein Salami subliniază adâncimea tensiunilor dintre Iran și Israel, precum și determinarea Iranului de a răspunde la orice acțiuni considerate ostile împotriva sa. Cu toate acestea, impactul acestor cuvinte asupra situației din Orientul Mijlociu rămâne să fie văzut.

Reclamă

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro