Reclamă

Zborul American Airlines a fost implicat într-o coliziune tragică cu un elicopter militar Black Hawk deasupra Washington DC, provocând moartea a 67 de persoane. Anchetatorii au descoperit că unghiul de înclinare al avionului a crescut ușor înainte de impact, conform cutiilor negre recuperate, a declarat Todd Inman de la National Transportation Safety Board (NTSB) într-o conferință de presă.

„La un moment dat, foarte aproape de momentul impactului, a existat o ușoară schimbare a unghiului de înclinare, o creștere a înclinării”, a afirmat Inman.

Investigările NTSB arată că elicopterul efectua un antrenament pentru evacuarea oficialilor guvernamentali în caz de catastrofă, iar datele indică că zbura peste altitudinea permisă pe acel coridor. În momentul coliziunii, avionul American Airlines zbura la aproximativ 325 de picioare altitudine, în timp ce elicopterul se afla la 200 de picioare, aceste date fiind procesate de controlorii de trafic aerian, a menționat Inman.

Conform regulilor Administrației Federale de Aviație, elicopterele de pe coridor trebuie să se afle la cel mult 200 de picioare față de nivelul mării. „Nu avem în momentul de față înregistrătile din Black Hawk”, a precizat Inman, ceea ce face dificilă stabilirea altitudinii exacte a elicopterului în momentul impactului.

Investigația preliminară relevă că elicopterul era la 100 de picioare peste altitudinea permisă și se afla în afara rutei prestabilite pe malul estic al râului Potomac. Cutia neagră a elicopterului a fost găsită fără avarii exterioare, iar NTSB audiază controlorii traficului aerian implicați în această situație.

Accidentul a mai dus la moartea a trei aviatori militari: căpitanul Rebecca Lobach, sergentul Ryan Austin O’Hara și ofițerul Andrew Lloyd Eaves. Coliziunea este cel mai grav dezastru aviatic din SUA din 2001. Echipele de salvare continuă recuperarea epavei și a rămășițelor din fluviul Potomac, inclusiv a 42 de victime identificate până acum de Biroul de Medicină Legală.

Un raport preliminar de la NTSB este așteptat în 30 de zile, însă raportul final care va stabili cauza probabilă va dura mai mult.


Reclamă

Share.
© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro