Colicile bebelușilor fac parte din cele mai negre coșmaruri ale mămicilor. După naștere, acestea sunt extrem de sesibile și în nici un caz nu vor să își vadă puiul suferind. Din păcate studiile arată că o proporție destul d emare a copiilor care se nasc traversează aceste momente. Colicile pot fi combătute, chiar dacă aparent acest lucru pare imposibil.
Colicile, remedii și metode de calmat bebelușul
Colicile reprezintă durerile pe care unii dintre bebeluși le au după naștere. Acestea pot apărea de obicei la o luna și durează chiar până la 6 luni. O perioada de foc pentru părinți, mai ales atunci când au încercat toate metodele de pe piață și nimic pare că nu funcționează. Dacă te confrunți cu o astfel de situație și crezi că nu ai cum să îl ajuți pe bebe, ei bine poți. Una dintre principalele reguli de baza este să te înarmezi cu multă răbdare. Trebuie să fii pozitivă, mai ales că bebelușul are nevoie de ține complet dedicată și echilibrată în atitutdine. Trebuie să știi că oricât de greu ar fi, totul trecel. Colicile pot fi ținute sub control încercând fără oprire diverse metode. Medicul tău pediatru îți va confirmă că metodele diferă de la copil la copil că funcționalitate. Dacă pentru unii bebeluși funcționează medicamentația, pentru alțîi simplul contact piele pe piele cu unul dintre părinți va fi metodă salvatoare.
Colicile pot fi eliminate prin băi calde. Dacă vrei să ocoleșți siropurile disponibile pe piață și adopți o metodă ”naturală” de a-ți ajută bebelușul, această poate fi soluția. Te poți folosi d eun colac special pentru bebeluși pentru a-l ajută să înoate în cadă. Vei observă cum gazele micuțului sunt eliminate pe rând în apă. O altă varianta este masajul pe burtică. încearcă să nu folosești ulei care poate dejeni extrem de alunecos și deranjant în timpul mișcărilor tale. Cu crema hidratantă masează burtică bebelușului întotdeauna de sus în jos. Colicile au tendința de a apărea cu preponderență seară. Astfel îi poți face micutuui o rutină de masaj după fiecare baie.