În Codul Rutier pentru anul 2022 au apărut mai multe modificări. A fost inclusă o serie de schimbări, iar șoferii care nu se vor informa vor avea surprize neplăcute făcute de oamenii legii.

1. Mare atenție, șoferi! Codul Rutier 2022, schimbat

Proiectul de lege privind schimbarea Codului Rutier în 2022 a fost deja aprobat de Senat, fără a fi discutat în plen sau supus votului. Dacă acesta va trece și de Camera Deputaților și va fi promulgat de președinte, atunci șoferii vor avea probleme.

Conform inițiativei legislative, drumurile publice din țara noastră ar putea fi monitorizate video de Poliția Română. În acest caz, încălcările regulilor vor fi constatate automat, iar polițiștii vor putea să aplice rapid sancțiunile necesare.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

3. Dispozitive de detecție pe drumurile cu o rată ridicată a accidentelor

Conform proiectului de lege, dispozitivele de detecție se amplasează în special pe drumurile cu o rată ridicată a accidentelor rutiere. Aici se va face o analiză de risc pentru a se stabili care sunt aceste drumuri. Vor fi indicatoare de avertizare a prezenței dispozitivului de detecție înaintea locului unde acesta a fost amplasat.

„ Când condiţiile din teren impun amplasarea la o distanţă mai mare, sub indicator se instalează un panou adiţional «Distanţa între indicator si locul dispunerii dispozitivului de detecţie»”, se arată în proiectul de lege adoptat de Senat, conform Antena 3.

Conform noului proiect de lege, va fi dezvoltat un sistem de supraveghere la nivel național, operat de Poliția Română. Dacă șoferii vor încălca legea, ei vor fi amendați automat pe baza  imaginilor filmate de camerele de supraveghere, fie fixe sau mobile.

3. Șoferii vor primi amenzile acasă

Ulterior, sistemul video ar urma să îi trimită imediat omului care a încălcat legea o fotografie cu el în timp ce a fost surprins că a făcut acest lucru. De asemenea, va primi și procesul verbal de constatare a contravenției.

De asemenea, procesul-verbal de amendare va fi comunicat în 90 de zile calendaristice, fie prin poștă, fie prin e-mail, iar amenzile vor fi achitate într-un cont nou special creat în acest sens.