Mare atenție, șoferi! Parlamentarii ar putea adopta un proiect de lege important. Acești conducători auto ar putea intra la închisoare. 

Senatorul social-democrat, Robert Cazanciuc, a vorbit despre un proiect de lege inițiat în anul 2019. Potrivit inițiativei legislative, șoferii care se urcă la volan băuți sau drogați și provoacă accidente mortale vor fi condamnați la închisoare. Propunerea a fost respinsă în Parlament în anul 2019. Cazanciuc este de părere că acest gest al parlamentarilor, de a respinge propunerea legislativă, este absurdă și sfidătoare. 

Așadar, Robert Cazanciuc vrea să readucă în Parlament respectivul proiect de lege, în memoria unei fetițe de patru ani. Anastasia a fost spulberată de către un șofer fără permis anul acesta, chiar de Ziua Copilului. 

Șoferii băuți sau drogați ar putea ajunge la închisoare

Așadar, Cazanciuc a anunțat că a introdus proiectul în circuitul parlamentar de Ziua Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere. 

„În anul 2019, am demarat o iniţiativă de modificare a legislaţiei penale astfel încât niciun şofer băut, drogat sau fără permis care a produs un accident mortal să nu mai poată scăpa de pedeapsa cu închisoarea. Anunţ public că voi relua iniţiativa pentru modificarea legii împotriva şoferilor care se urcă la volan fără să aibă dreptul de a conduce şi provoacă accidente rutiere mortale”, a scris pe Facebook, Robert Cazanciuc, vicepreşedinte al Senatului.

Codul rutier va fi modificat! Șoferii care fac acest lucru vor ajunge la închisoare. Nu va mai exista cale de scăpare!

Potrivit datelor furnizate de oamenii legii, anual, în România, 500 de persoane își pierd viața sau sunt rănite grav în accidente provocate de șoferi iresponsabili. În luna iulie a anului în curs, în Capitală, au fost depistați mai mulți șoferi drogați decât băuți. Așadar, spune senatorul, toți șoferii care au impresia că se pot urca la volan băuți sau drogați, trebuie să știe că vor ajunge la închisoare dacă vor produce un accident rutier în care vor fi victime. 

Cele mai multe decese provocate în accidente rutiere, în România

România este una dintre țările aflate printre primele locuri în topul deceselor cauzate în accidente rutiere grave. Oamenii legii sunt mult prea permisivi cu conducătorii auto care încalcă regulile de nenumărate ori și conduc fără pic de responsabilitate. 

În România, potrivit Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație (AVAC), pe șoselele țării noastre își pierd viața 5-6 persoane. 80% dintre aceste accidente sunt produse la orașe. 60% dintre aceste accidente sunt provocate din cauza traversărilor neregulamentare.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.