Vești proaste pentru toți conducătorii auto de la noi din țară. Codul Rutier s-a modificat radical. Iată ce amenzi uriașe pot primi aceștia pentru acest gest. 

Fiindcă au loc zilnic zeci de accidente grave pe șoselele de la noi din țară, autoritățile se tot gândesc la soluții pentru a crește siguranța pe drumurile publice. În acest context, Codul Rutier 2023 a fost modificat radical. Șoferii care vor fi prinși făcând acest lucru vor rămâne fără permis de conducere pentru o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, și amenzile sunt destul de mari. 

Codul Rutier a fost modificat din temelii anul acesta. Șoferii care vor fi prinși cu telefonul la volan, în timp ce conduc, vor fi sancționați mai aspru. Aceștia vor primi amenzi mai mari, dar și permisul le va fi reținut pe o perioadă mai lungă de timp. 

Codul Rutier, modificat: Amenzi uriașe pentru șoferi

Așadar, conducătorii auto care vor fi prinși cu telefonul la volan, în timp ce conduc, vor primi o amendă cuprinsă între 580 și 1.160 lei. Oamenii legii îi vor sancționa cu puncte între patru și opt. Bineînțeles, ei pot scăpa mai ieftin, dacă achită amenda în termen de 15 zile. Așadar, în acest caz, amenda va fi de 290 de lei, respectiv 580 de lei.  

Schimbare uriașă pentru toți șoferii din România! Codul Rutier, modificat din temelii: Gestul care costă scump

O altă modificare importantă în Codul Rutier este timpul în care polițiștii au dreptul să rețină permisul de conducere. Dacă șoferii nu au respectat legea și agenții vor să le rețină permisul, atunci o pot face timp de 60 de zile. Până acum, permisul de conducere se reținea doar 30 de zile. 

Permisul de conducere, reținut mai multe zile

Țara noastră se află printre primele țări din Europa în care au loc cele mai multe decese, provocate în accidente rutiere. Deși statistica este extrem de gravă, șoferii continuă să fie total iresponsabili și să încalce regulile de circulație. Mulți se urcă în stare de ebrietate la volan, alții stau cu ochii în telefon, în loc să fie atenți la drum, exemple sunt multe. 

În acest context, autoritățile au modificat Codul Rutier, în speranța că va crește siguranța pe drumurile publice. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.