Anunț de ultim moment! Senatorul Robert Cazanciuc a anunțat depunerea unui proiect de lege care ar putea schimba radical Codul Rutier. 

Social-democratul Robert Cazanciuc a respectat ceea ce a spus în urmă cu câteva săptămâni. Mai exact, politicianul a depus, în Parlament, un proiect de lege, care ar putea schimba din rădăcini Codul Rutier. Este vorba despre șoferii care urcă la volan băuți sau drogați și provoacă accidente în care sunt victime. 

Senatorul PSD a anunțat pe Facebook că inițiativa legislativă este susținută, motiv pentru care a fost depusă. Așadar, proiectul de lege urmează să parcurgă procesul legislativ. Dacă parlamentarii vor da undă verde, iar președintele Klaus Iohannis va promulga legea, șoferii nu vor mai avea scăpare. Este vorba despre acei șoferi care provoacă accidente grave, în care mor oameni, iar oamenii legii constată că sunt băuți sau drogați. 

Se schimbă Codul Rutier: Închisoare garantată pentru acești șoferi

„Așa cum am promis, astăzi am depus proiectul de modificare a legislației penale pentru ca niciun șofer băut, drogat sau fără permis care ucide oameni nevinovați să nu mai scape de executarea pedepsei cu închisoarea”, a anunțat Cazanciuc. 

Robert Cazanciuc a mai vorbit despre reintroducerea acestui proiect în circuitul parlamentar. El a mai fost depus în anul 2019, însă parlamentarii l-au respins în luna iunie 2021. Este o decizie șocantă a deputaților, ținând cont de situația accidentelor rutiere din țară. Mai exact, România a ocupat în anul 2021, primul loc în Europa la numărul de decese în accidente rutiere. Mai exact, într-un singur an, la noi în țară au murit 1.779 de oameni din cauza neatenției de pe șosele. 

Codul Rutier, modificat din temelii! Avertisment pentru șoferi: Nu mai scapă de închisoare!

Una dintre cauzele acestor accidente grave este consumul de alcool sau de substanțe interzise. De asemenea, neatenția, neglijența și calitatea infrastructurii rutiere se află printre cauzele numărului de morți. 

Mii de morți în România din cauza consumului de alcool și droguri la volan

„În fiecare an îşi pierd viaţa sau sunt rănite grav, în accidente produse de cei care conduc fără permis, băuţi sau drogaţi, aproximativ 500 de persoane”, argumenta Robert Cazanciuc. 

Așadar, proiectul urmează să parcurgă din nou întreg procesul legislativ. Sunt șanse mari să primească undă verde de la parlamentari, ținând cont că majoritatea este formată din PNL-PSD și UDMR. După ce va primi undă verde, proiectul va merge spre promulgare la președintele Klaus Iohannis. Abia după ce președintele va semna și legea va apărea în Monitorul Oficial se va aplica.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.