Reclamă

Șoferii care au parte de călătorii lungi, trebuie să știe ce spune legea în ceea ce privește dormitul în mașină.

De exemplu, în Germania, legea nu interzice explicit dormitul în mașină, dar există reguli esențiale care trebuie respectate. Cu toate că un șofer ar trebui să fie în stare să conducă în siguranță, există momente în care oboseala îi poate lua pe nepregătite. În astfel de cazuri, vehiculul poate fi oprit într-un loc sigur și șoferul poate lua o pauză.

Cu toate acestea, chiar și în timpul odihnei în mașină, regulile de circulație trebuie respectate cu strictețe. De exemplu, atunci când intri pe o proprietate privată pentru a te odihni, este esențial să obții permisiunea de la proprietar. Ignorarea acestui aspect poate duce la amenzi.

De asemenea, majoritatea supermarketurilor nu permit odihna în mașină în parcările lor, iar în zonele unde accesul ambulanței poate fi blocat, dormitul în mașină este interzis. De asemenea, ar trebui să fii conștient de reglementările pentru protejarea mediului și să oprești motorul mașinii în timpul odihnei. În majoritatea țărilor, dormitul permanent în mașină nu este permis.

Codul Rutier | Detaliile pe care mulți șoferi nu le știu. Cine nu le respectă poate lua o amendă usturătoare

În ce condiții ai voie să te odihnești în mașină?

Cel mai indicat ar fi ca șoferii să se odihnească în zonele special amenajate în acest scop. Există parcări și locuri destinate exclusiv odihnei, care pot fi folosite de către conducătorii auto pentru a-și lua pauzele necesare. Aceste zone sunt echipate cu grupuri sanitare și uneori chiar cu magazine, oferind un mediu mai potrivit pentru odihnă.

În momentul în care alegi să dormi în mașină, trebuie să te asiguri că aceasta este încuiată în mod corespunzător și că există suficient aer în interior. Nu este recomandat să dormi în mașină în zilele foarte calde, deoarece expunerea la soare poate încălzi rapid vehiculul, punându-ți sănătatea în pericol.

Este important să ții cont că regulile privind dormitul în mașină pot varia în funcție de țară. În unele țări, cum ar fi Grecia, Croația, Danemarca, Portugalia și Olanda, dormitul în mașină poate fi interzis sau necesită aprobarea autorităților locale, așa că ar fi bine să verifici și să te informezi înainte de a încerca să dormi în autoturism în aceste locuri.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro