Chiar și micile detalii pot crea probleme mari conducătorilor auto. De aceea, este foarte important ca orice șofer să cunoască foarte bine regulile de circulație, și nu numai, pentru a scăpa de orice fel de sancțiune.  

Anul acesta au fost făcute câteva actualizări la Codul Rutier. Una dintre acestea se referă la sistemul de iluminat de la autovehicule. Dacă acesta nu funcționează corespunzător, șoferul își riscă atât viața lui, cât și viața celorlalți șoferi din trafic. 

Codul Rutier 2023, actualizat. Ce trebuie să știe șoferii

Potrivit normelor în vigoare, conducătorii auto care au probleme cu farurile riscă sancțiuni destul de mari. Foarte mulți șoferi s-au confruntat cu această situație, însă sunt mulți și cei care nu respectă legea. În acest context, este foarte important ca un șofer să verifice întotdeauna sistemul de iluminare înainte de a porni la drum, mai ales dacă va face o plimbare lungă. 

Șoferii care nu țin cont de aceste reguli riscă să fie amendați cu o amendă prevăzută în clasa a III-la de sancțiuni. În același timp, tot în Codul Rutier scrie clar că certificatul de înmatriculare sau de înregistrare poate fi reținut de către poliție dacă un vehicul circulă noaptea fără faruri sau lămpi de semnalizare.  

Polițiștii vor reține certificatul de înmatriculare numai în cazul în care se constată defecțiuni majore la sistemele de iluminare-semnalizare sau iluminarea se face cu alte dispozitive decât cele legate, omologate. 

Codul Rutier 2023 a fost actualizat! Greșeala banală care îi va costa scump pe șoferi. Informații importante
Sursa photo: PlayTech

Cele mai multe decese în accidente rutiere, în România

Este foarte important de conștientizat faptul că România se află într-un clasament sumbru în Europa. Mai clar, pe șoselele de la noi din țară se produc cele mai multe decese din cauza accidentelor rutiere grave. Cu toate acestea, șoferii nu sunt impresionați sau speriați de acest clasament, ei continuând să ignore legea. 

Potrivit unor cifre furnizate de autorități, șoferii tineri sunt cei mai periculoși pe șoselele din țară, ei fiind cei care provoacă cele mai multe accidente grave. Cu toate acestea, nu înseamnă că șoferii cu experiență trebuie să se culce pe o ureche, fiindcă pericole sunt la fiecare pas.